Schilderijen

Matthijs Stam

Trudie Aanen

Jenny van Gimst

JD

Patrick van der Linde

Yvonne Lub

Iša Ondráček

Ingwar Perton

Rem Staeldam

Jos Stam

John Stikvoort

Rob de Vries

Dirkje Wigarda


Beelden

Cécile ter Borgh

Rudy Henriquez

Niqui Kommerkamp

Yvonne Lub

Anne Porcelijn

Monica Sandell

Mirjam Smeekes


Objecten

Coen Keer

Over Niqui Kommerkamp
Zolang ik me kan herinneren ben ik altijd wel bezig geweest met vormgeving. En omdát ik zoveel dingen leuk vind, heb ik een reeks aan cursussen en opleidingen gevolgd; van Grafische School tot Mode Academie. Ik heb dan ook met heel veel materialen geëxperimenteerd; textiel, hout, perspex, metaal, steen, papier. En de laatste 15 jaar vooral met klei.

Ik houd van eenvoudige vormen en probeer zoveel mogelijk aan de verbeelding over te laten. Mijn inspiratie haal ik uit alles wat emoties oproept. Schaamte, trots, lust, afschuw, ontroering, overmoed… dat leidt tot bijzondere series, met spannende variaties op simpele vormthema's.

Een van mijn meest recente series is "The Cemetery of Forgotten Books", een collectie van keramische boeken. De 'covers' zijn van keramiek, maar de ingenaaide pagina's zijn van geschept papier. Deze serie is geïnspireerd door de roman "The Shadow of the Wind" van de Spaanse schrijver Carlos Ruiz Zafón. De keramische boekjes hebben dan ook allemaal op z'n minst een versleten, verwaarloosd en soms zelfs een wat 'aangevreten' uiterlijk.

Bezoek de site van Niqui Kommerkamp